TENCEREMDE MATEMATİK KAYNIYOR

Okulumuz yine bir eTwinning projesi ile karşınızda. Okulumuz öğretmenlerinden Ebru YÜKSEL'in de içerisinde yer aldığı Tenceremde Matematik Kaynıyor eTwinning projesi çalışmalarına başlamıştır. Projenin amacı matematiğe karşı sevgi, ilgi ve merak oluştururken hayatımızın her alanında yer alan  matematige karşı farkındalık kazandırmaktır. Tüm bunları yaparken de çocukların eğlenerek matematiksel becerilerinin geliştirilmesi hedefler arasındadır. Projede çalışan öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  


Matematiğin Mutfakta Ne işi Var?

       Okul öncesi dönemde çocuk; ilerde kullanacağı matematik kavramlarını, çevresi ile girdiği etkileşim sayesinde öğrenmeye başlar.Günlük yaşam içinde rutinlerini gerçekleştirirken ve oyun oynarken birçok matematiksel kavram ve beceri ile karşı karşıya kalır.Farkında olmadan aslında günlük yaşam içinde birçok yerde matematik becerilerini kullanır ve geliştirir.Erken çocuklukta edinilen bu tarz deneyimler,matematik becerilerinin temellerini atarken  akademik başarılarına da olumlu katkılar sağlar.

        Günlük yaşamda matematik her yere saklanmıştır ve bu yerlerden biriside mutfaktır. Mutfakta; araç gereçleri kullanırken, yemek pişirirken, servis ederken matematik bize eşlik eder. Mutfak her zaman çocuklar için eğlenceli bir yerdir. Çocuk mutfakta yaparak, yaşayarak ve deneyimleyerek matematiği öğrenir.Bu projede; mutfak etkinlikleri,mutfak araç gereçleri kullanılarak çocukların matematik farkındalıklarının arttırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.Bu etkinlikler yapılırken kullanılacak olan web 2 araçlarıyla çocukların yaşayacağı deneyimler daha etkili hale getirilecektir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi